Így tudod az irodabérleti költséged lefelezni…

…úgy, hogy közben új ügyfeleid lesznek, partnerekkel bővülsz és még motivált is leszel. Ez a coworking: aki szemfüles, már váltott is a hagyományos irodáról.

Gombamód szaporodnak a coworking, azaz közösségi irodák országszerte. Nem véletlenül, hatalmas a népszerűségük, ugyanis számos előnye van a hagyományos irodabérléshez képest. Nyugatabbra tekintve ez már egy jó ideje működő, sikeres irodabérlési konstrukció és szerencsénkre hazánkat is elöntötte a hullám. 2-5 fős cégek, egyéni vállalkozók, távmunkában dolgozók számára ugyanis ez a létező legjobb megoldás irodabérlésre.

De mi is pontosan a coworking, azaz közösségi iroda?

A közösségi iroda egy általában nagy területen berendezett inspiratív irodai környezet, ebédlővel, tárgyalókkal, szupergyors internettel, kávézóval, kedves recepcióssal a város valamely jól megközelíthető pontján. A hagyományos irodához képest azonban nem egy üres gipszkarton dobozba ül a kollégáival az ember, hanem több hozzá hasonló kisebb cég, vállalkozó bérel asztalokat a közös területen.

coworking iroda Budapest
UP center közösségi iroda

Legfőbb előnyök, ha coworking irodát használsz:

1. Sokkal költséghatékonyabb így irodát bérelni

Az UP center közösségi térben például 1 fő 20-35.000 Ft-ból (választott konstrukciótól függően) megoldhatja az irodabérlés kérdését, de egy 3-4 fős cégnek is 100.000 Ft körüli összegből kijön egy fullos irodai környezet használata, ami a város ezen környékén a duplája is megvan, akkor ha valaki privát irodát bérel.

2. Ez egy komoly üzleti lehetőség

A közösségi irodákban mindenféle cég, szakember megfordul, akivel úgyis megismerkedik az ember a kávézó részlegben, meló utáni közös sörözések alkalmával. Sokan kifejezetten ezért járnak coworkingbe, mert az ott dolgozók egymást támogatva rengeteg üzletet kötnek. Jópár üzleti reggelit, networking találkozót megspórolhatsz így.

3. Beszállítókat, partrenereket fogsz találni

Az említett szakemberek egymásnak tudásukkal is segítenek és ez bevett gyakorlat. Ha például ott van az irodában egy jogász, könyvelő cég, webfejlesztő, mérnök, akkor értelemszerűen egyszerűbb lesz Őket megbíznod, ha ilyen partnerre van szükséged. Plusz arra is számíthatsz, hogy kedvezményesebben megcsinálja, ha már egy közösségben dolgoztok.

4. Összehasonlíthatatlanul inspiratívabb

Sokkal izgalmasabb és felemelőbb minden nap egy olyan helyre bemenni, ahol 4 falon és esetleg 1-2 kollégádon kívül egy sor cég, vállalkozó dolgozik, alkot, építi álmait. Ráadásul nagyon igényesen vannak berendezve ezek az irodák, van ahol még monitort, kényelmes irodai fotelt is kapsz.

5. Ügyfeleidet központi helyen, igényes környezetben fogadod

Nem túl menő egy 8. kerületi pincében vagy a lakótelepi szobából kialakított irodában fogadni az ügyfelet, de a kávézóban is valljuk be, hogy necces. Helyette a város legjobb környékén ( UP center pl. Gellért tér mellett van) egy gyönyörűen berendezett tárgyalóban invitálhatod ügyfeleid.

6. All in one

Konyha, kávézó, hűtő, előadóterem, stúdió, tárgyaló, pihenősarok, könyvtár, zárható szekrény… ezek mind benne vannak a pártízezer forintos bérleti díjban.

Van még kérdés?

Ha még nem tetted, érdemes váltani, ahogy ezt egyre többen teszik.

Próbanap: https://upcenter.hu/coworking

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Hasonló tartalom